Zivs kā apsarmojusi

Dažādu zivju slimības, to ārstēšana...

Re: Zivs kā apsarmojusi

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Otrdiena Jūlijs 20, 2010 17:04

Jebkuras zivs nāve nav bezjēdzīga, ja mēs no tā mācāmies. Tagad jau būsi apguvis minimālās zināšanas par zivju slimībām un ārstēšanu, nākošreiz veiksies labāk. Kad man pirmo reizi sāka slimot jūras zivis un sērijveidā sāka mirt lielie ķirurgi, kas pirkti par 100 Ls viens, es arī domāju, ka nojūgšos. Par jūras zivju slimībām saprašana nekāda, skatos bildes un liekās, ka tām zivīm var būs viss pēc kārtas. Pēc trešās zivs nobeigšanās tikai varēju vismaz uzstādīt pareizu diagnozi un pēc vēl divu zivju nobeigšanas beidzot sapratu arī primāro iemeslu kāpēc zivis mira ārstēšanas laikā, kas izrādijās pavisam muļķīgs- 50 litru karantīnas akvārijam, kurā turēju zivis pēc peldēm medikamentos, dezinfekcijai biju pieslēgusi ārējo 36W UV lampu un zivis nevis nomira no parazītiem un medikamentiem, bet vispirms no ūdens pārkaršanas līdz 32 grādiem. Nekādi neienāca prātā, ka arī UV lampa tik mazu akvāriju var pārkarsēt stundas laikā. Gadās arī tādas muļķīgas kļūdas. Bet tā toties ir pieredze, ko nevar nopirkt un ko nevar iegūt lasot tikai grāmatas vai internetu.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5158
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Otrdiena Jūlijs 20, 2010 22:26

Sveiki,

paldies par atbalstu, tas daudz dod.
Mans Punktiņš šodien vēl ņipri peld, kas no pieredzes vēl nav baigais rādītājs par ilgdzīvošanu.
sadomāju, ka likšu sālsūdens peldēs gan kādu nedēļu un tad jau manīs, tas patreiz ir labākais, ko varu izdarīt.

Es neesmu neonu un skalāriju mīļotājs, bet nu mums ar tās neviens nepiedāvāja. Divas nedēļas tiešām neko neņemsim kā likts.
Mums vēl brūnaļģes savairojušās, jātiek skaidrībā par tiem lampu spektiem, patreiz nojēga nekāda. Mums patreiz standarta, kas nāca kopā ar akvāriju.
Jūs lietojat nakts apgaismojumu? Ko tas dod? Mums ir gan dienas, gan nakts lampas.

Mēģināju ķert viņu, bet nu sprigans un galu galā noslēpās mājiņā. Laikam šodien no peldes nekā nesanāks, citādi sastresošu par traku to mazo. Spuras ir izplestas, nekas neliecina par slipšanu un baltumu nemanu.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildes: 50
Pievienojies: Sestdiena Jūlijs 17, 2010 22:58
Atrašanās vietas: Cambridgeshire

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Trešdiena Jūlijs 21, 2010 0:05

Jūras akvārijiem, kuriem nav vāks, man ir nakts apgaismojums. It kā tas novēršot zivju izlekšanu un arī koraļli dabā vairojās pēc mēness fāzēm. Man gan mēness fāzes ar nakts apgaismojumu netiek simulētas, jo neredzu nekādu labumu no tādām izvirtībām (tāpat manā akvārijā koraļļi nevairosies dzimumceļā). Saldūdens parasti ir daudz duļķaināks un domāju, ka dabā mēness gaisma upēs iespiežās diezgan maz, tāpēc tāds apgaismojums nav tik būtisks zivīm. Ja nu vienīgi pašam vajag istabā naktslampiņu. :)
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Ceturtdiena Jūlijs 22, 2010 0:07

Punktiņš vēl ir dzīvs. Šodien arī paēda, diedelēja jau vēl, bet nu es tik kriksīti dodu, lai nepārēdas.
ieliku šodien atkal sālsūdens peldē. Lieku katliņā un pa virsu uzklāju melnu audumu, tas viņu mazāk sastreso, galīgi mierīgs bija peldes laikā. Tik tā ķeršna un atpakaļ laišana, bet nu kas vajadzīgs tas vajadzīgs.

Skatījos, ka uz sāna viena kā balts riņķītis, bet vēl nav ļoti izteikts, bet redzēt var. lielā spurai ar ir mazs robiņš. turpinam visas iesāktās procedūras līdz paiet tās 7 dienas un var ko citu ārstējošu pievienot ūdenim. Tik jātiek skaidrībā- sēnīte vai kāda baktērija.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Ceturtdiena Jūlijs 22, 2010 18:25

Ziņoju, ka punktiņš vēl ir dzīvs un ņiprs. Spurai robiņš lielāks nepaliek, paltais pleķis ir sarāvies un palicis tikai viens izteikts balts punkts.
Šodien atkal izrādīja savu attieksmi pret sālsūdens peldes, spēks ir,par apetīti noskaidrosim vakarā.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs shogun rakstīja Ceturtdiena Jūlijs 22, 2010 20:49

Vēlu veiksmi!
shogun
Censonis
Censonis

Atbildes: 305
Pievienojies: Pirmdiena Februāris 22, 2010 21:58

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Piektdiena Jūlijs 23, 2010 22:12

Ziņoju, ka mans Punktiņš joprojām dzīvs laimīgs :) laimīgs :) laimīgs :)
Baltums ir pazudis pavisam, bet ja nu baigi skatās, tad liekas, ka maza sarmiņa ir krūšu daļā, bet nu varbūt izliekas. Lielajai spurai robs ar samazinājies. Spuras visas izskatās labi, apetīte kā mazam zilonēnam :)mrgreen) Liekas, ka žaunu daļa spīdīgāka palikusi, bet tas jau ar varbūt rēgojas.
man liekas, ka tā sāls vannīte katru dienu pa 20 minūtēm līdz.
mazais i palicis baigais slaists- agrāk ar citām zivīm kad bija, nekad nepeldēja augšā ēst, lasīja visu krikumus, kas citām no mutes izkrīt laukā. tagad ir iekārtojies akvārija augšējā stūrī un gaida, kad paika pati piepeld klāt, ja palaiž kādu kumosu garām, nebēdā- pacietīgi gaida nākamo :))
Es nezinu smalki kā zivīm ar dzirdi un vibrāciju jušnu, bet līdzko es uz blakus galdiņa sāku maisīt sālsūdni, Punktiņš ir kā bulta savā mājiņā un ap stūri lūr, laukā nedabūt nekādi. tad nu sēdi un gaidi, kad jaunckungam apniks būdā sēdēt :)) Viņš tāds vieņtulnieks no paša sākuma, traki būs, kad ieviesīsim viņam kompāniju. jāpameklē, kādas zivis labāk viņam derētu kopānijai, ko mierīgu, kas liek viņam mieru.
Darīšu tā, kad beigsies tās 7 dinas pēc pirmo zāļu ielikšnas, likšu tikai klāt sāli- nekādu ķīmiju neliešu. Tā sāls varbūt izēd visu slikto laukā.
Man pat jaunas zivis negribas ņemt, ka atkal nesaslimst. ja viss būs labi, tad gan jau pēc kāda mēneša gliemezi paņemsim. Te veikalā baigie skaistuļi piedāvājas. Tik man augi nīkuļo, tie jādabū uz pekām ar- tā draņķa brūnaļģe viņiem traucē.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Piektdiena Jūlijs 23, 2010 23:07

Apsveicu! Man liekās, ka vairāk par sāli palīdzēja tieši ķīmija, kas nobeidza iespējamos parazītus. Foralīns tomēr visu nobeidz ātrāk nekā sāls, bet sāls tam var palīdzēt.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 12:39

Ziņoju, ka mans Punktiņš ir pieņēmies spēkos. ja jūs redzētu, kādus trikus taisa pa akvāriju- līkumo un šaudās tādā ātrumā laimīgs :) laimīgs :) laimīgs :)
Turpināšu vēl likt sāls vannītē kādu nedēļu, profilaksei. Man pat izskatās, ka viņš ir paaudzies. Vai 2 nedēļu laikā zive var paaugties?
Paldies visiem, kas palīdzēja grūtā brīdī.
Tik skumji tagad atcerēties, ka 3 tomēr nobendēju. :cry:
paradokss ir, ka sākumā mēs tieši par Punktiņu domājām, ka nomirs pirmais. Visas zives bija spriganas, izņemot viņu, pa apakšu vien dzīvoja utt.
Gribas pat to ziveli kārtīgi sabučot :lol: Tagad tik man vajadzēs jūsu padomus, kā rīkoties tālāk.

Vai man dezinficēt to akvāriju ar kaut ko, vai pielikt sāli klāt profilaksei? vai nedarīt neko?
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 12:50

Akvārijā jau ir ieliets formalīns, kas ir nobeidzis parazītus, ja tādi tur bija. Pēc ārstēšanas beigām vajadzētu uztaisīt dažas daļējas ūdens maiņas, lai aizvāktu no akvārija ķīmijas paliekas.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Iepriekšējais

Atgriezties uz Zivis slimo!

Kas ir Pieslēdzies

Users browsing this forum: Nav reģistrētu lietotāju and 1 guest