Cik daudz vietas vajag zivij peldēšanai?

Labāko akvāriju saitu apspriešana. Ieteikumi un kritika.

Cik daudz vietas vajag zivij peldēšanai?

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 20:35

Te tā sanāca atrast šitādu rakstu(angliski) par zivju sugu/akvāriju izmēru-tilpumu/zivju izmēru attiecību rēķināšanas un noteikšanas/definēšanas pieejām un idejām:
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=3048&utm_source=PFK_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=July_23_2010&utm_term=How_much_swimming_space_do_your_fish_need?&utm_content=html

Būtu interesanti uzzināt jūsu domas/komentārus/kritiku/ieteikumus/utml. visa šai sakarā :)mrgreen)
Savādi gan - gribēju kā vienmēr, sanāca labāk...
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildes: 294
Pievienojies: Otrdiena Marts 31, 2009 13:59
Atrašanās vietas: Daugavpils

Re: Cik daudz vietas vajag zivij peldēšanai?

Atbildētlietotājs Haxiz rakstīja Pirmdiena Jūlijs 26, 2010 16:50

Nū vecīt... , pieķēries lietai par kuru var kladzināt tā pat, kā par to, kas bija pirmais - ola vai vista :)mrgreen) . Manas domas ir tādas - kādam mērķim zivs tiek turēta... ja skaistumam tad viena litrāža, ja pavairošanai tad otra, ja novērošanai tad trešā, ja kolekcijai tad ceturtā, ja prestižam tad piektā . Un visi cipari var atšķirties 5 reizes!!!!
Latvijas akvāristu klubs
Lietotāja avatārs
Haxiz
Neārstējamais
Neārstējamais

Atbildes: 3557
Pievienojies: Piektdiena Maijs 06, 2005 14:57
Atrašanās vietas: Rīga

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Pirmdiena Jūlijs 26, 2010 17:55

Nu ja, nu ja. Man jau tik gribējās zināt citu domas no katra iekrātās pieredzes(cik nu kuram). Likās, ka tur ir šis tas saturīgs, nu vismaz definēšanas principos. Ā, starp citu, tur beigās lasot par dažu zivju min/ieteic. akvu parametriem mani nevāji pārsteidza diskusu akvas parametri :000 A varbūt es kauko tur galīgi nesapratu:
"Discus
Maximum length: 12cm
Probable length: 8cm
Category: 2
Preferred tank size: 37x18cm
Minimum tank size: 27x13cm "
Izklausās kā prikols, ne?(ņemot šo vērā es varētu savā mazajā droši vienu bāzt iekšā :lol: :lol: :lol: ) Neiedziļinoties tagad bezmaz katrs var skriet uz zoobodi pēc tiem, he he. Kaut gan pārējām sugām no tā stabiņa(tiem pašiem oskariem kautvai) piedāvātie akvu izmēri šķiet pilnīgi adekvāti, un tie visi izmēri kātur raksta autors arī nav no plika gaisa pagrābti. Mjāā, interesanti, ko par šo domājat?
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Pirmdiena Jūlijs 26, 2010 18:27

Slinkums visu to garo rakstu izlasīt angļu valodā :oops: , bet pieauguši diskusi nav izmēros tikai 8x12 cm, bet ir daudz lielāki, un pilnīgi pieaugušu diskusu iebāzt 27x13cm traukā bez sadalīšanas gabalos neizdosies. :)
Vispār jau diskusu kultūras formām nevajag lielus tilpumus, jo zivis ir mazkustīgas, daudz nepeld. Man ir gadījušies dažādi diskusi- ir tādi, kuri ir nenormāli bailīgi un skrien ar pieri stiklā pie vismazākā trokšņa gar akvāriju un tāds mazā 100 litru akvārijā domāju, ka ilgi neizvilks. Ir tādi, kurus, tīrot akvāriju, ar roku nevaru aizstumst prom no viņu iemīļotā akmens, viņus pastumjot, tie aptinās ap roku un atkal stāv turpat. Daži pat man ir koduši, ja tas ir viņu izvēlētais nārsta akmens. Tādiem lielu tilpumu nevajag. Diezgan bailīgi ir savvaļā ķertie diskusi. Pie viena tāda akvārija nedaudz straujāk pakustināju roku un viss 20 zivju bars metās ar pierēm pretējā sienā. Tādus savvaļniekus gan neizskatās reāli iesprostot 100 litru akvārijā.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Pirmdiena Jūlijs 26, 2010 20:44

Zanda rakstīja:Slinkums visu to garo rakstu izlasīt angļu valodā :oops: , bet pieauguši diskusi nav izmēros tikai 8x12 cm, bet ir daudz lielāki, un pilnīgi pieaugušu diskusu iebāzt 27x13cm traukā bez sadalīšanas gabalos neizdosies. :)

Pagarš jau ir, bet daži koncepti man likās tā nekas. A par pieaugušo diskusu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildētlietotājs shogun rakstīja Otrdiena Jūlijs 27, 2010 16:42

Nekad neskaties uz zivjaudzētāju dotajiem tilpumiem,jo tas ir neadekvāti parastam akvārijam.Ja gribi skaistu akvāriju,nevis fermu,kurā zivis tiek audzētas pārdošanai,centies neievērot minimālo tilpumu.Ar laiku pats sapratīsi,kādā tilpumā kura zivs jūtas normāli,jo minēt konkrētu tilpumu katrai zivju sugai būtu visai nogurdinoši.
shogun
Censonis
Censonis

Atbildes: 305
Pievienojies: Pirmdiena Februāris 22, 2010 21:58

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 10:25

shogun rakstīja:Nekad neskaties uz zivjaudzētāju dotajiem tilpumiem,jo tas ir neadekvāti parastam akvārijam.Ja gribi skaistu akvāriju,nevis fermu,kurā zivis tiek audzētas pārdošanai,centies neievērot minimālo tilpumu.Ar laiku pats sapratīsi,kādā tilpumā kura zivs jūtas normāli,jo minēt konkrētu tilpumu katrai zivju sugai būtu visai nogurdinoši.

Nu, uz tādām lietām kā zivjaudzētājiem es pat nedomāju :)mrgreen) Par to ar laiku saprašanu- tas gan taisnība.
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atgriezties uz Diskusijas par saitēm (Linkiem)

Kas ir Pieslēdzies

Users browsing this forum: Nav reģistrētu lietotāju and 1 guest