Zooveikals Lāčplēša ielā - Zoosalons

Informācija Par zooveikaliem.

Re: Zooveikals Lāčplēša ielā - Zoosalons

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Sestdiena Janvāris 24, 2009 17:23

leons rakstīja:Man zilonīši ļoti jauki ēd sasaldēto motilu un viss ir kārtībā.

Ja ēd, tad viss kārtībā. Man no 3 dažādos laikos pirktiem zilonīšiem tikai viens ēda. Tāpēc arī rakstīju, ka zivs ir riskanta ēšanas ziņā un pirms pirkšanas būtu vēlams noskaidrot ko tā ēd un vai vispār ēd. Ja viņa veikalā būs badināta, tad vairs neēdīs.

leons rakstīja:Pantadons ļoti jauki pārtiek no sausajām pārslām- apstājas vienā vietā un ķer garām peldošās. Spriežot pēc tā, ka ir krietni paudzies tad laikam arī viss ir labi.

Pantadonam normālai attīstībai ir vajadzīgs hitīns, kas ir kukaiņu spārnos. Pēc manas pieredzes reti kurš pantadons bez mušām nodzīvo ilgāk kā 8 mēnešus un vasaras sākumā pantadoni akvārijā izskatās bāli un sanīkuši. Kad tiem sāk regulāri dot mušas, tad atkal atgūst normālu krāsu un apetīti.

leons rakstīja:Par monodaktilusiem tā īsti nezinu, bet netā viņi šur tur ir pie saldūdens zivīm, un tajā pašā Lāčplēša ielā šķiet dzīvojās kopā ar tiem pašiem pantadoniem un vel dazām saldūdens zivīm. Bet tā īsti labi par šo neko nezinu.

Monodaktilisi tāpat kā argusi un vēl dažas ir tā saucamie "brackish" ūdens zivis- vairojās upēs, bet pieauguši barojās okeānā. Kamēr maziņas, viņas jātur saldūdenī, tad pakāpeniski palielina ūdens sāļumu (upju deltas imitācija) un pieaugušas zivis jātur jūras akvārijos ar okeāna ūdens sāļumu.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs leons rakstīja Svētdena Janvāris 25, 2009 0:46

Nu, bet tad ja pantadonau var turēt, ja jau viņš var pārziemot bez mušām.
Ar tiem monodaktilisiem gan sarežgīti. Līdz jūras akvarijam man vel ļoti tālu, labi, ka savā trakumā neesu tādu iegādājies, neko par to nezinot :)
Lietotāja avatārs
leons
Garāmgājējs
Garāmgājējs

Atbildes: 41
Pievienojies: Svētdena Decembris 28, 2008 3:39
Atrašanās vietas: Rīga, rajons

Atbildētlietotājs Daavis rakstīja Svētdena Jūnijs 06, 2010 14:03

Atdzīvināšu tēmu, kāds ir bijis pēdējā laikā? Es laikam kādas 3 nedēļas atpakaļ tur biju un nekā jēdzīga nebija, biju devies pēc Tetraodona, bet tie jau bija izpirkti visi pa 2 nedēļām :evil:
Lietotāja avatārs
Daavis
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildes: 241
Pievienojies: Ceturtdiena Septembris 24, 2009 20:07

Atbildētlietotājs shogun rakstīja Svētdena Jūnijs 06, 2010 14:46

Kam tev vajadzīgs tetraodons?Tai zivij ir sasodīti nejauks raksturs un ļoti asi zobi,kurus tā nekautrējas likt lietā.Plus vēl pieaudzis tetraodons ir gandrīz sālsūdens zivs,kurai vajadzīgs atsevišķs akvārijs un gliemeži kā papildbarība,jo tiem ir izteikts joda deficīts kā rezultātā viņiem novājinās imūnsistēma.Esmu pavairojis zaļos tetraodonus,pēc tam nezināju,kur tos likt.
shogun
Censonis
Censonis

Atbildes: 305
Pievienojies: Pirmdiena Februāris 22, 2010 21:58

Atbildētlietotājs Daavis rakstīja Svētdena Jūnijs 06, 2010 16:37

Nu skaidrs, es kādu laiku atpakaļ te jautāju par viņiem, bet neviens konkrēti neko nevarēja pateikt, paldies, vismaz tagad zināšu. Veikalā teica ka ir mēreni agresīvi un dzīvojot sākot no 40 litriem. Man viņi likās tādi varen smieklīgi radījumi.
Lietotāja avatārs
Daavis
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūnijs 06, 2010 16:45

Dāvi, varbūt izbeidz pirkt visas zivis pēc kārtas un vispirms tiec skaidrībā ar tām, tas Tev jau dzīvo akvārijā, lai atkal pēc dažām nedēļām nebūtu sludinājums, ka atdod kārtējo zivi. Tikai tetraodonu Tev vēl vajag, lai būtu pilns komplekts. Tās zivis jātur atsevišķā, viņām vien speciāli sagatavotā akvārijā.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs Daavis rakstīja Svētdena Jūnijs 06, 2010 16:50

Nu nē tetradonu es negribu vairs, es vienkārši pajautāju vai tur ir kaut kas interesants, man ļoti noderētu Corydoras paleatus, jo mans nabags viens pats dzīvojās, jo kad pirku veikalā vairs tādu nebija un maksāt 2ls par vienu zivi arī negribās. + man interesē daži augi.
Lietotāja avatārs
Daavis
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Iepriekšējais

Atgriezties uz Zooveikali

Kas ir Pieslēdzies

Users browsing this forum: Nav reģistrētu lietotāju and 1 guest