PUNA akvārijs

Šī vieta paredzēta Jūsu akvāriju eksponēšanai

PUNA akvārijs

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 1:16

IMG_0208 (Large).jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildes: 50
Pievienojies: Sestdiena Jūlijs 17, 2010 22:58
Atrašanās vietas: Cambridgeshire

Re: PUNA akvārijs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 11:34

Akmeni es ņemtu ārā, jo tik mazā akvārijā tas izskatās smagnējs. Puķu dobi daudz ērtāk un praktiskāk ir taisīt pa visu akvāriju, ieberot visā akvārijā 3-5 mm akmentiņus apmēram 3 cm biezā slānī un stādot tur puķes.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 12:52

man ir doma tos grunts akmentiņus ar mainīt, tracina, ka viņiem nāk nost balti duļķi. Ar akmentiņiem toč iegrābāmies, bet nu tie bija vienīgie baltie pieejami. Kā ar grunts sifonēšanu, ja saliek ļoti smalku to pamatni? Man jau ar gribas vēl augus sastādīt.
Eh, nav tik viegla tā akvārija māksla. Salikām visu akvārijā bez ūdens, likās ka būs smuki. Salējām ūdeni, iestādījām augus un galīgi nepatika. Visu laiku ko pārbūvējam. Un no tā akmens veidojuma tiksim vaļā, kad atradīsim, ko piemērotāku. Punktiņam gan baigi patīk tai akmens veidojumā dzīvot.
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 15:08

Balti akmeņi tāpat ilgi nebūs balti. Ja gribi viņus baltus, tad katru nedēļu vai ik pa divām būs jāmazgā, pie tam ar parastu ūdeni viņus nevar nomazgāt. Ja sāksi mazgāt akmeņus, tad no akvārija, kurš spēj sevi attīrīt un uzturēt, nekas nebūs atlicis, jo bioloģiskā akvārijā tieši gruntī dzīvo lielākā daļa baktēriju, kuras pārstrādā zivju izdalīto organiku. Ieber akvārijā normālu granti apmēram ar 5mm akmentiņiem, sastādi tajā augus un atstāj grunti mierā. Ja tajā sakrāsies tik daudz mēslu, ka augi vairs nespēs pārstrādāt, tad vari dažreiz pasifonēt. Bet pie normāla zivju un augu daudzuma tas nenotiek.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 15:25

es nebiju visu akvārija laiku sifonējusi grunti, kad to izdarīju, tad man nāca tāds melns ūdnes nost. Neko nemazgāju ar krāna ūdeni, tikai ar akvārija.
Kā man tagad pareizi darīt, lai grunti nomainītu? ūdeni nolaist atsevišķos traukos, zivi protams ar, tad visu izņemt laukā un iztīrīt, salikt jauno grunti un ūdeni atliet atpakaļ. Pieliet tapsafe un Filter start. Pagaidīt mazliet, lai duļķi nosēžas un laist zivi atpakaļ.protams, jauno grunti pirms likšanas iekšā nomazgāt.
Kādas ir labākās gruntis- veikalā izvēle visai lieka, spīdīga, škautnainas, graudainas utt...
Vai jaunus augus var stādīt vienā piegājienā ar grunts nomaiņu?
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 15:50

Nopērc grunti, vislabāk tādu, kas līdzinās parastai grantij, izmazgā. Nolej ūdeni kādā traukā, ielaid tur arī zivi, izņem augus, izņem veco grunti. Liec atpakaļ jauno grunti, sastādi augus, ielej veco ūdeni un ielaid zivi. Ja ir normāls trauks, kur zivi paturērēt un ūdens ir stipri duļķains pēc augu iestādīšanas, tad zivi var ielaist nākošajā dienā, lai nosēžās duļķes. Bet ar labi izmazgātu grunti un veco ūdeni duļķēm daudz nevajadzētu būt.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildētlietotājs shogun rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 16:49

Ar marmora granti problēmas var būt vienmēr,jo stipri cietā,sārmainā ūdenī grunts mikroflora īpaši labi nejūtas.Plus marmors atškirībā no dolomīta ir gandrīz ķīmiski tīrs kalcija karbonāts,kurš lēnām sadaloties duļķos ūdeni gadiem ilgi.Vislabākās ir neitrālas kvarca vai granīta gruntis,var būt ar nelielu dolomīta procentu,bet ne ar marmoru.Dolomīts atšķirībā no marmora satur magnija karbonātu,kurš tik aktīvi neceļ ūdens cietību,vismaz pēc pāri nedēļām ļauj akvārijam stabilizēties,bet labāk ja arī tā akvārijā nebūtu.
shogun
Censonis
Censonis

Atbildes: 305
Pievienojies: Pirmdiena Februāris 22, 2010 21:58

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Svētdena Jūlijs 25, 2010 17:13

Ja runājam par dolomītu, tad ir viens jautājums, kas mani uztrauc. Man dolomīts no Ventas krastiem Kuldīgā stāv kalcija reaktorā magnija daudzuma pacelšanai. Ideja tāda, ka kalcija reaktorā tiek lēnām padots CO2, kas šķīdina tajā esošās koraļļu lauskas un arī manu iemesto dolomītu lai papildinātu akvārijā kalciju un magniju, ko cietie koraļļi patērē skeleta veidošanai. Tikai neesmu pārliecināta ko vēl satur tāds dolomits, jo viņš ir slāņains un vietām redzamas sarkanas svītras. Tas būtu māls vai dzelzs? Kā tāds dolomīts varētu ietekmēt sāļu sastāvu akvārijā un vai labāk nevajadzētu viņu aizvākt no kalcija reaktora?
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildētlietotājs shogun rakstīja Pirmdiena Jūlijs 26, 2010 18:29

Sarkano krāsu minerālos,pie tam vienalga kādos,nosaka dzelzs jonu klātbūtne.Tikai šie dzelzs joni var būt arī apsolūti neitrāli un nešķīstoši nekādā šķīdinātājā,vai arī ūdenī minimāli šķīstoši,kā tas ir dolomīta gadījumā.Kā tas var ietekmēt jūras ūdens sastāvu nezinu,bet labāk neriskētu.Visi minerāli tīrā veidā ir vai nu balti vai caūrspīdīgi,citas krāsas nosaka dažādu metālu jonu klātbūtne,bet tas nebūt nenozīmē,ka šie joni kaut kādā veidā varētu ietekmēt ūdens sastāvu,vairumā gadījumu tas nenotiek.Piemēram kvarca pamats ir SiO2,bet kaut minimālās devās pijaucoties kādam metāla jonam mēs iegūstam krāsainus kvarca paveidus,ko dēvē par kramiem,topāziem ,ametistiem,ahātiem tirkīziem u. c. dārgakmeņiem un citiem dažādas krāsas akmeņiem.Jebkurus krāsainus kaļķakmeņus es kalcija reaktora neliktu,jo nav pārliecības,ko vēl viņi varētu saturēt.Cita lieta ir jebkuri neitrāli minerāli,kā granīts,bazalts,krams un citi uz silīcija vai alumīnija oksīdu bāzes veidojušies vulkāniskas dabas ieži,kuri nekādi nespēj reaģet pat ar stipri agresīvākiem šķīdinātājiem nekā ūdens,bet tiem kalcija reaktorā nav vietas.Varētu piemēram piebērt pilnu akvāriju ar smaragdiem un rubīniem,tas neko sliktu akvārijam nenodarītu. :lol:
shogun
Censonis
Censonis

Atbildes: 305
Pievienojies: Pirmdiena Februāris 22, 2010 21:58

Atbildētlietotājs PUNS rakstīja Sestdiena Jūlijs 31, 2010 21:36

Šodien iegādāju jaunu grunti. Ar pārdevēju visu izrunājām kas un kā un mums ieteica paņemt JBL Manado. Esot ļoti laba gan augiem gan visai akvārija videi.Tad nu tagad nodarbojos ar tās grunts mazgāšanu, bet tas ūdens oranžīgs visu laiku nāk nost. Mazgāju jau virs 20 reizēm. Atkal iegādājunepareizo? Gribēju ņemt parastu granti, bet nu mums saslavēja šito.

http://www.jbl.de/?lang=en

vai man izdosies vispār nomazgāt to grunti, ka nekas nost nenāk? Vai vienkārši likt iekšā?
PUNS
Izmēģinātājs
Izmēģinātājs

Atbildētlietotājs artursj rakstīja Sestdiena Jūlijs 31, 2010 22:30

Mazgājot savu grunti ar nevarēju dabūt dzidru ūdeni, nospļāvos, izmazgāju 3x un neko, joprojām bez problēmām :roll:
artursj
Garāmgājējs
Garāmgājējs

Atbildes: 17
Pievienojies: Piektdiena Februāris 05, 2010 8:21
Atrašanās vietas: Rīga

Atgriezties uz Lietotāju akvāriji

Kas ir Pieslēdzies

Users browsing this forum: Nav reģistrētu lietotāju and 1 guest