Kā uztaisīt abstraktu fona bildi no mazas JPG Photoshopā

Dizaina īpatnības ieteikumi, kritika.

Kā uztaisīt abstraktu fona bildi no mazas JPG Photoshopā

Atbildētlietotājs schtaals rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 12:54

Cik esmu skatījies, tādiem nopietniem augu akvārjiem fonā nekad nebūs redzama veikalā pirktā augu tapete. Parasti iet vai nu pavisam vienkāršs balts, melns, vai kādas neuzkrītošas krāsas fons. Tas sintētiski zilais, kas imitē ūdeni, mani arī neapmānī. Gāju meklēt kādas zemūdens bildes, kuras varētu reprezentēt mana akvāriju. Bet mazās interneta bildītes nebūs iespējams izstiept tik lielas, lai izdrukājot nebūtu redzami pixeļi, kā arī bildīte ar laiku var apnikt. Īpaši, ja gadās tajā ieraudzīt kādu defektu.

Par cik dizains ir mans maizes darbs, vēlējos padalīties procesā kā darināju fonu savam tankam.

Attēls
Pēc atlases, izvēlējos šo bildi kā izejmateriālu.
Šeit mēs redzam gan ūdens virsmas zaļo, gan zilo ūdens bezgalību un arī grunts. Meklēju caur images.google.com, labs materiāls nāk arī no http://www.flickr.com/

Attēls
Taisam jaunu failu. Šajā scenārijā mums ir nepieciešams fons 100x45cm. Printeri drukā CMYK krāsu salikumā un lielajām drukas mašīnām izšķirtspēja parasti nav lielāka par 150dpi. Avīzes drukājās apmēram uz 96 un žurnāli / fotogrāfijas uz 300dpi (dots per inch - punkti uz collu)

Attēls
Copy - Paste mazo izejmateriālu uz lielā izmēra.
Kā redzams izmēru atšķirība ir nopietna. Bet tas nekas, mēs zinam kā šmaukties.

Attēls
Reku te var redzēt, kā esmu selektējis izmejmateriālu mūsu fonam.
Ir paķerta gan ūdens virsma, gan viss pārējais. Tagad šito mēs stiepsim visā garumā.
Edit - Cut, Edit - Paste..

Attēls
.. Edit - Transform - Enter.

Attēls
Jaunizstieptais fons izskatās šādi.
Photoshop izstiepis mūsu nosamplēto fona gabaliņu visā 100x45 cm platībā.
It kā nav slikti, bet man nepatīk tie izstieptie pixeļi. Uzskatu, ka fonam jābūt neuzkrītošam, un šie kontrastainie lāsumiņi būs vizuāli aktīvi un 'leks ārā'.
Es tos izvēlos 'notušēt'. Varbūt kāds atstāj šādi un sanāk baigi dinamisks efekts. Neesmu mēģinājis.

Attēls
Notušēt iespējams dažādi. Šoreiz izmantoju Radial Blur effektu.

Attēls
Šis FX var paņemt laiku, jo Photoshop pārrenderē visus daudzos pixeļus..

Attēls
.. un TA-DĀĀ! Fons principā gatavs! Mans ir viens 120l tanks, kuram šāds līdzīgs fons uzlikts un izskatās.. zaļi. :)
Tapēc šoreiz mēs iesim tālāk.
Vēl viena lieta ar ko šis fons atšķirās no reālās dzīves-- akvārijos grunts parasti nav tik gaiša kā fočenes ezera baltās smiltis un gaišākā daļa ir augšpusē, centrā, kur spīd gaisma.
Noseivojam šo Save As un strādāsim tālāk.

Attēls
Esmu atradis bildi, kurā grunts tonis atbilst maniem akmeņiem.
No šīs bildītes mēs atkal nosamplēsim strīpiņu, kura tiks iztiepta pa visu apakšu un pēc tam ar pāreju salaista kopā ar fonu.

Attēls
Lai noslēptu pixeļus, samīkstinam to ar Filter - Blur - Gaussian Blur

Attēls
.. un uzliekam pāreju, kas saucās Photoshop Mask. Tas galīgi nav grūti un klātienē to var iemācīties 15min laikā.
Pēc vajadzības sabīdam uz augšu / leju un mūsu superfons ir gandrīz gatavs.

Attēls
Nu un kā pēdējo jātaisa krāsu korekciju. (Layer Mask - Levels)
Fonu nevajag taisīt ārkārtīgi spilgtu. Pastelīgi dabīgas un nepiesātinātas krāsas iesēdīsies fonā labāk, neleks uz priekšu un tādējādi akcentēs akvārija dziļumu. Priekšplānā parasti vēlamies turēt augu-dekoru kompozīciju.
Tapēc esmu šeit krāsu uzgriezis gandrīz līdz baltai. Gaišākā daļa šoreiz būs tikai centrā-- tipiski ka akvārijiem kompozīcija ir vai nu centrāla vai ar nogāzīti uz vienu pusi. Ja mēs zinam savu iecerēto kompozīciju arī gaismas akcentu iespējams ar to saskaņot, tadējādi veidojot saskanīgāko kopskatu un varam palīdzēt vērotāja skatu virzīt mums vēlajamā virzienā.

Attēls
Nu re. Šeit fona sānu malas ir ieguvušas iepriekšējo zaļo toni un darbs faktiski pa pabeigts. Seivojam un laižam uz druku. Es savus darbus drukāju MAGNUM NT (http://www.magnumnt.lv/), vēl ar lieformāta druku strādā 24print.lv/

Lūk links uz pabeigto failu.
http://www.failiem.lv/viewer.php?i=xyfjea&n=100x45_tumshaZeme.jpg

------
Ja kaut kas neskaidrs, rakstiet!
_schtaals
Vērīgais ūdenī ieraudzīs sevi | LMA Dizaina nodaļa
Lietotāja avatārs
schtaals
Garāmgājējs
Garāmgājējs

Atbildes: 30
Pievienojies: Svētdena Novembris 16, 2008 21:16
Atrašanās vietas: Rīgas centrs

Re: Kā uztaisīt abstraktu fona bildi no mazas JPG Photoshopā

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 13:31

Kā parasto printera papīru var piestiprināt pie aizmugurējās sienas? Ar skoču līmēji? Cik maksā izdrukāt vienu tādu lielformāta izdruku?
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs schtaals rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 14:58

Magnumā man izdrukāja uz 3mm Comatex ar UV printeri. UV-- tas nozīmē, ka ne ūdens, ne saule to nebojā. Comatex ir putukartonam līdzīgs plastikāts.
Savējam sānus un augšu nolīmēju ar melnu izolācijas lentu. Tieši tur arī iet melnais silikons. Ūdens garām neiet un turās okay un redzēt nevar.
Cukurūdeni un glicerīnu neesmu mēģinājis, varbūt baigi labi.

Comatex nav glancēts.
Izmaksas šādam izmēram būs ap 10Ls.

Glancēta virsma ir plēvēm, kas paredzētas gaismas kastēm, bet par cik viņas laiž cauri gaismu, es nezinu kā tāds variants strādā.
Glancētas ir arī līmplēves. Līmplēve prasa, lai viņu pie kaut kā pielīmē, jo tas aizmugurējais papīrs ūdenī nav mērcēt paredzēts.
Šādam izmaksas sanāks augstākas, jo būs gan plēve, gan pamatnīte jāiegādā.

Labā ziņa ir tāda, ka akvāriju izmēri gan vienmēr ierakstās 'atgriezumos', tapēc cenas materiāliem ir simboliskas.
Lietotāja avatārs
schtaals
Garāmgājējs
Garāmgājējs

Atbildētlietotājs Zanda rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 16:16

Nesapratu par kādu pamatni ir runa. Līmplēves līmē pie aizmugurējā stikla, tāda izmēra akvārijam Oracal līmplēve Liepājā maksāja 90 santīmus, krāsu izvēle tām ir visplašākā. Vienīgi gradinets nav uz aizmugurējā fona. Bet ok, katrs savam akvārijam taisa fonu pēc savas gaumes un iespējām, varianti tur ir desmitiem.
Zanda
Rediģētājs
Rediģētājs

Atbildes: 5157
Pievienojies: Trešdiena Decembris 01, 2004 14:09
Atrašanās vietas: Liepāja

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Trešdiena Jūlijs 28, 2010 18:00

Kautkur jau to minēju- gan veikalā izvēloties, gan pašam veidojot fonus ir jāņem vērā apgaismojums(zilāks, dzeltenāks, rozīgāks utml.), ūdens "biezums"(lietojot catapas, ozolu lapas ūdens iekrāsojas riktīgi brūndzeltens un fona toņi izmainās ne pa jokam)- tas viss maina rezultātu, nu, ja ir balta un dzeltenīga gaisma, tad teiksim, no vēlamā gaišzilā būs tikai nesaprotami gaišzaļgans. Arvārdsakot, esmu pārstājis likt catapas lapas- nepatika ka zilais vairs nav zils, bet nu sāku atkal domāt, ka fig s ņim- likšu, lai zivīm tiek tas prieks.
Savādi gan - gribēju kā vienmēr, sanāca labāk...
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildes: 294
Pievienojies: Otrdiena Marts 31, 2009 13:59
Atrašanās vietas: Daugavpils

Atbildētlietotājs schtaals rakstīja Piektdiena Jūlijs 30, 2010 12:31

Taisnība, vakarā, kad dienas gaisma vairs nav nemaz, rozīgajos gloloux lampas toņos mans šībrīža fons izskatās tumšāks.
Bet kā to nosimulēt uz Photoshop? Visdrīzāk var mēģināt uzjaukt gaismas krāsu, kāda nāk no lampām likt pāri fonam kā gaismas filtru, kad tam pieregulē krāsas.
Lietotāja avatārs
schtaals
Garāmgājējs
Garāmgājējs

Atbildētlietotājs Edupuiks rakstīja Piektdiena Jūlijs 30, 2010 15:05

Ēm precīzi nepateikšu, bet var pamēģināt uzlikt transparent/caurspīdīgu slānīti/layer ar nelielu krāsu tonējumu+pāreju/gradient laikam-imitējot apgaismojuma izmaiņas pa vertikāli - es neesmu fotošopā speciālists tāpēc skaidroju kā nu protu, nezinu vai tā to īsti var izdarīt. Tās izmaiņas parasti nav katastrofalas bet acs redz uzreiz un ja vēl piedevām tas nav tas ko gribas tad vaig piedomāt. Bet pamatdoma laikam ir, ka ir fons un tad filtra efektu rada ūdens slānis(vēl jo vairak, ja ūdenim ir kkāds viegls(uzsveru- viegls) tonītis-zaļganīgs, dzeltenīgs, brūnganīgs)+ kombinācijā ar gaismu = tā fona nokrāsa, ko redzam dzīvē.
Savādi gan - gribēju kā vienmēr, sanāca labāk...
Edupuiks
Ieinteresētais
Ieinteresētais

Atbildes: 294
Pievienojies: Otrdiena Marts 31, 2009 13:59
Atrašanās vietas: Daugavpils

Atgriezties uz Dekors

Kas ir Pieslēdzies

Users browsing this forum: Nav reģistrētu lietotāju and 1 guest