Par cik dizains ir mans maizes darbs, vēlējos padalīties procesā kā darināju fonu savam tankam.

Pēc atlases, izvēlējos šo bildi kā izejmateriālu.
Šeit mēs redzam gan ūdens virsmas zaļo, gan zilo ūdens bezgalību un arī grunts. Meklēju caur images.google.com, labs materiāls nāk arī no http://www.flickr.com/

Taisam jaunu failu. Šajā scenārijā mums ir nepieciešams fons 100x45cm. Printeri drukā CMYK krāsu salikumā un lielajām drukas mašīnām izšķirtspēja parasti nav lielāka par 150dpi. Avīzes drukājās apmēram uz 96 un žurnāli / fotogrāfijas uz 300dpi (dots per inch - punkti uz collu)

Copy - Paste mazo izejmateriālu uz lielā izmēra.
Kā redzams izmēru atšķirība ir nopietna. Bet tas nekas, mēs zinam kā šmaukties.

Reku te var redzēt, kā esmu selektējis izmejmateriālu mūsu fonam.
Ir paķerta gan ūdens virsma, gan viss pārējais. Tagad šito mēs stiepsim visā garumā.
Edit - Cut, Edit - Paste..

.. Edit - Transform - Enter.

Jaunizstieptais fons izskatās šādi.
Photoshop izstiepis mūsu nosamplēto fona gabaliņu visā 100x45 cm platībā.
It kā nav slikti, bet man nepatīk tie izstieptie pixeļi. Uzskatu, ka fonam jābūt neuzkrītošam, un šie kontrastainie lāsumiņi būs vizuāli aktīvi un 'leks ārā'.
Es tos izvēlos 'notušēt'. Varbūt kāds atstāj šādi un sanāk baigi dinamisks efekts. Neesmu mēģinājis.

Notušēt iespējams dažādi. Šoreiz izmantoju Radial Blur effektu.

Šis FX var paņemt laiku, jo Photoshop pārrenderē visus daudzos pixeļus..

.. un TA-DĀĀ! Fons principā gatavs! Mans ir viens 120l tanks, kuram šāds līdzīgs fons uzlikts un izskatās.. zaļi.
Tapēc šoreiz mēs iesim tālāk.
Vēl viena lieta ar ko šis fons atšķirās no reālās dzīves-- akvārijos grunts parasti nav tik gaiša kā fočenes ezera baltās smiltis un gaišākā daļa ir augšpusē, centrā, kur spīd gaisma.
Noseivojam šo Save As un strādāsim tālāk.

Esmu atradis bildi, kurā grunts tonis atbilst maniem akmeņiem.
No šīs bildītes mēs atkal nosamplēsim strīpiņu, kura tiks iztiepta pa visu apakšu un pēc tam ar pāreju salaista kopā ar fonu.

Lai noslēptu pixeļus, samīkstinam to ar Filter - Blur - Gaussian Blur

.. un uzliekam pāreju, kas saucās Photoshop Mask. Tas galīgi nav grūti un klātienē to var iemācīties 15min laikā.
Pēc vajadzības sabīdam uz augšu / leju un mūsu superfons ir gandrīz gatavs.

Nu un kā pēdējo jātaisa krāsu korekciju. (Layer Mask - Levels)
Fonu nevajag taisīt ārkārtīgi spilgtu. Pastelīgi dabīgas un nepiesātinātas krāsas iesēdīsies fonā labāk, neleks uz priekšu un tādējādi akcentēs akvārija dziļumu. Priekšplānā parasti vēlamies turēt augu-dekoru kompozīciju.
Tapēc esmu šeit krāsu uzgriezis gandrīz līdz baltai. Gaišākā daļa šoreiz būs tikai centrā-- tipiski ka akvārijiem kompozīcija ir vai nu centrāla vai ar nogāzīti uz vienu pusi. Ja mēs zinam savu iecerēto kompozīciju arī gaismas akcentu iespējams ar to saskaņot, tadējādi veidojot saskanīgāko kopskatu un varam palīdzēt vērotāja skatu virzīt mums vēlajamā virzienā.

Nu re. Šeit fona sānu malas ir ieguvušas iepriekšējo zaļo toni un darbs faktiski pa pabeigts. Seivojam un laižam uz druku. Es savus darbus drukāju MAGNUM NT (http://www.magnumnt.lv/), vēl ar lieformāta druku strādā 24print.lv/
Lūk links uz pabeigto failu.
http://www.failiem.lv/viewer.php?i=xyfjea&n=100x45_tumshaZeme.jpg
------
Ja kaut kas neskaidrs, rakstiet!
_schtaals